Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат має намір побудувати нові причали на Дунаї біля Старої Некрасівки

0 коментарів 30915 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ПрАТ “Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат” (ІЦКК) планує побудувати два нових причали з відповідною інфраструктурою біля села Стара Некрасівка Саф’янівської громади, що під Ізмаїлом. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Наразі вже створений детальний план території для будівництва та обслуговування даних об’єктів транспортної інфраструктури (будівель та споруд морського транспорту), який зараз підлягає стратегічній екологічній оцінці.

Йдеться про територію Старонекрасівського старостинського округу за межами населеного пункту, орієнтовною площею 0,33 га, 0,97 га та 1,1 га. Проектну ділянку планується використовувати для будівництва та обслуговування об’єктів транспортної інфраструктури, а саме розміщення двох причалів та інших гідротехнічних і адміністративних споруд.

Територія планування нових об’єктів транспортної інфраструктури розташована на узбережжі річки Дунай (83 км), нижче за течією міста Ізмаїл, в безпосередній близькості до урізу води. З усіх інших боків ця територія межує з земельною ділянкою, яка також орендується ПРАТ “ІЦКК”.

Тут планується розмістити споруди, які мають метою забезпечення можливості здійснення завантажувально-розвантаження зернових, навалювальних та генеральних вантажів. А саме – двох причалів, довжиною по 100 м і глибиною 3 м. Довжина судна, яке зможе сюди причалювати – 120м.

Доступ до проектної ділянки має забезпечити запроектований раніше під’їзд з північної (північно-засхідної) сторони, що в свою чергу пов’язаний з проїздом через територію Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату до автомобільних доріг загального використання. Забезпечення нових об’єктів елементами інженерної інфраструктури планується за рахунок сусідньої земельної ділянки (яка також належить ІЦКК).

Як зазначили у Саф’янівській сільській раді, передумови для розроблення ДПП виникли з необхідності збільшення обсягу перевантаження та зберігання зернових, навалювальних та генеральних вантажів, задоволення потреб суспільства в перевезеннях, забезпечення населення робочими місцями та збільшення надходжень до державного бюджету України в період воєнного стану.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x