Діти кримських татар матимуть змогу вивчати рідну мову в навчальних закладах України

0 коментарів 20223 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Діти кримських татар матимуть змогу вивчати рідну мову в навчальних закладах України. 


Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Кримськотатарській мові в Україні бути! Мові – корінного народу України. Ми маємо зробити все, аби зберегти її самобутність. Дати кримськотатарській мові новий поштовх для розвитку, популяризувати її у світі. Діти кримських татар мають вивчати рідну мову. Тільки так мова залишатиметься живою», – переконана віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

На цьому тижні відбулося засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови. У ньому взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який є співголовою Комісії, а також представники державних органів, науковці та мовознавці з освітніх установ.

“На сучасному етапі розвитку кримськотатарської потрібно вирішити питання щодо підготовки фахівців із цієї мови. Від вчителів, які будуть навчати дітей кримськотатарської, до науковців, що розроблятимуть правопис і словники”, – зазначили у Мінреінтеграції.

У напрямі розробки освітніх програм вже розпочато співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Міністерством освіти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x