В УДП розкрили масштабну схему розкрадання палива

0 коментарів 28161 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Департамент безпеки Українського Дунайського пароплавства розкрив ОПГ, яка тривалий час займалася організацією крадіжок палива. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів керівник пароплавства Дмитро Москаленко, передає Бессарабія INFORM.


За словами гендиректора, ще за старого керівництва УДП організаторами схеми були безпідставно завищені норми витрати палива на здійснення портових операцій і на буксирах почав накопичуватись певний надлишок палива.

“«Зекономлене» паливо капітани використовували для «лівих» операцій без внесення у судновий журнал. Лише по одному з дунайських портів виявлені сотні таких операцій.
«Виручка» розподілялася між організаторами та задіяними у схемі капітанами, агентами, диспетчерами та іншими співробітниками. Частину палива просто зливали, вивозили, продавали”, – зазначив Москаленко.

Як розказав керівник, розкрити схему допомогли датчики контролю витрат палива та система відеоспостереження. Стало зрозумілим, що норми штучно завищені.

Більш того, був зафіксований рух незрозумілої автоцистерни з паливом по території пароплавства.

“Був проведений аудит, розслідування. Наразі всі матеріали передаються у правоохоронні органи. За результатами напевно будуть не лише звільнення, але й підозри”, – підкреслив керівник і висловив переконання, що очищення від корупційних схем лише посилює імідж УДП як сучасної, прозорої компанії, яку сприймають інвестори, з якою готові співпрацювати міжнародні донори та партнери України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x