США ввели нові санкції проти Білорусі: до списку потрапили держкомпанії та літак Лукашенка

0 коментарів 20763 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сполучені Штати Америки вводять санкції щодо білоруських держпідприємств, чиновників і літака Олександра Лукашенка. Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів США, Управління з контролю за іноземними активами вносить до списку три організації і дев’ять фізичних осіб, а також визначає літак як заблоковану власність, передає УНІАН.


“Авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства і ключових чиновників, щоб отримувати значні доходи, які дозволяють проводити репресивні дії проти білоруського народу. Ми як і раніше прихильні покладанню відповідальності на режим Лукашенка за його придушення демократії і підтримку путінської війни”, – заявив заступник міністра фінансів Брайан Нельсон.

Санкції вводять проти заводів і керівництва БелАЗ і МАЗ. Також до списку потрапила ЦВК Білорусі та сім її членів. Крім того, санкції введені відносно Boeing 737.

“Лукашенко має ексклюзивний доступ до EW-001pa та інших розкішних літаків і використовує їх для особистих поїздок. Більш того, Лукашенко використовував EW-001pa зі своєю сім’єю та іншими членами свого оточення для міжнародних поїздок”, – йдеться в повідомленні.

Державний департамент також вводить візові обмеження щодо 14 осіб, у тому числі посадових осіб режиму, причетних до політики погроз і залякування білоруського народу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x