Одеський антимайданівець, який брав участь у подіях 2 травня, отримав заочний вирок суду

0 коментарів 12744 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ворожий пропагандист та прихильник «руского міра», який разом з однодумцями очолив группу бойовиків, що напали на учасників проукраїнського маршу 2 травня в Одесі, отримав вирок суду. Приморський районний суд Одеси заочно засудив лідера проросійського об’єднання до 14 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили у прес-центрі Управління СБ України в Одеській області. 


Керівника громадської організації «єдина русь», який переховується від правосуддя на території країни-агресора, визнали винним у сприянні терористичним організаціям «днр/лнр», а також у спробі насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 258-3 та ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу Украины).

Слідством встановлено, що в 2013-2014 роках він був одним із лідерів проросійського руху в Одесі, брав активну участь у подіях 2 травня 2014 року — зокрема, саме він разом з однодумцями очолював групу бойовиків, які напали на проукраїнський Марш єдності, спровокувавши масові заворушення.

Після цього втік до рф, де давав інтерв’ю, розповідаючи страшні історії про «звірства хунти».

За даними Одеської обласної прокуратури, засуджений, будучи активним учасником так званого руху «антимайдан», у квітні 2014 року під час відеоконференції з представником інформаційного центру “Юго-Восточный фронт” в рамках програми “На самом деле” висловлював заклики до створення на території південно-східних областей України окремого державного утворення «Новоросія» з використанням насильницьких методів.

Зокрема, він пропагував ідеї про введення на території Одеси та області альтернативної влади – Одеської громади, а також про приєднання до «Новоросії» Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Одеський антимайданівець, який брав участь у подіях 2 травня, отримав заочний вирок суду

Коментарі закриті.