На Сумщині СБУ затримала “агента ФСБ у рясі”: настоятель храму УПЦ (МП) виявився зрадником

0 коментарів 14985 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Сумщині викрили агента ФСБ, який збирав розвіддані про оборону, місця базування командних пунктів і складів з артилерійським озброєнням ЗСУ. Зрадником виявився настоятель місцевого храму УПЦ (МП).


За вказівкою окупантів протоієрей збирав інформацію про дислокацію Сил оборони на території регіону – об’їжджав прикордонну місцевість та приховано здійснював фото і відеофіксацію українських об’єктів. Інформацію рашисти використовували для нанесення артилерійських і ракетних ударів.

Протоієрей був завербований кадровим співробітником управління ФСБ по Брянській області у вересні минулого року. Він відкрито заявляв про свої прокремлівські погляди. Для комунікації з ФСБ використовував анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x