Молдова модернізує ще дві ділянки залізниці для покращення транзиту до двох портів Бессарабії

0 коментарів 15363 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Залізниця Молдови CFM має намір модернізувати дві ділянки залізниці для забезпечення українських транзитних перевезень. Таким чином планується збільшити швидкість вантажних потягів, які прямують транзитом через Молдову до дунайських портів Одеської області Рені та Ізмаїл з центральних та західних регіонів України.


Загальна вартість робіт зі збільшення пропускної спроможності та зняття обмежень швидкості між Кишиневом і Кайнарами та між Окницею і Унгенами на румунському кордоні оцінюється в 71 млн євро, повідомляє видання Пасажирський транспорт.

Європейський союз має надати 20 млн євро, а уряд Молдови — 28 млн євро. Ще 23 млн євро надасть у межах антикризового кредиту Європейський банк реконструкції та розвитку

«Мета проєкту полягає в тому, щоб полегшити транспортування вантажів залізницею, а не автомобільним транспортом з України до ЄС через Молдову, забезпечивши продовольчу безпеку і поліпшивши доступ українського експорту до румунського чорноморського порту Констанца, а також до портів Галац, Рені, Ізмаїл і Джурджулешти, які в сукупності здатні задовольнити значну частину експортних потреб України», — наголошується у дописі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x