Мешканці Вилкового б’ють на сполох через неможливість дістатися власних городів на островах через заборону навігації

0 коментарів 21384 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 21 березня, в сесійній залі Вилківської міської ради відбулася зустріч місцевих мешканців з головою Ізмаїльської РВА Родіоном Абашевим. Цікавило людей вирішення абсурдної, на їхній погляд, ситуації – неможливості дістатися власних городів, які розташовані на острівній частині міста. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Виконавчий комітет та обурення вилківців у соціальних мережах. 


Зазначимо, на прикордонних водоймах України застосовані обмеження навігації маломірних плавзасобів через військовий стан. Це розділило на частини місто Вилкове, яке, як відомо, майже повністю розташоване на воді.

На переговорах, окрім керівника Ізмаїльської РВА, були присутніми голова громади Матвій Іванов, начальник відділу Прикордонної служби “Вилкове” 17 прикордонного загону полковник Дмитро Панько та депутат Обласної ради від Вилкового Ігор Капітан.

Люди пояснили, що наразі у розпалі сезон обробки городів та висадження овочів, але дібратися до острівної частини міста можливо лише човном каналами, рух якими заборонено через війну. Було наголошено – якщо вилківцям не дадуть можливості обробити землю, вони не зможуть зробити запас їжі, зокрема картоплі, цибулі моркви та інших овочів, на зиму, що дуже негативно вплине на фінансовий стан родин.

Почувши людей, Родіон Абашев пообіцяв донести проблему до керівництва Одеської військової адміністрації, аби знайти вирішення якомога скоріше. На допомогу дуже сподіваються мешканці Української Венеції, які опинилися на межі відчаю.

Мешканці Вилкового б'ють на сполох через неможливість дістатися власних городів на островах через заборону навігації

Мешканці Вилкового б'ють на сполох через неможливість дістатися власних городів на островах через заборону навігації

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x