Битва за острів Зміїний: як українські воїни завадили росіянам окупувати Одеську область і укріпитися біля чорноморського узбережжя

0 коментарів 43821 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У середу, 15 березня, в Єдиному національному телемарафоні відбулась прем’єра документального фільму “Битва за острів Зміїний. Море”. 


Це друга робота з документального циклу Артема Шевченка «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі», яка присвячена деокупації стратегічно важливого для безпеки у Чорному морі українського острова.

Цей найвіддаленіший клаптик українського суходолу площею усього 20 га на півдні Одещини, розташований прямо навпроти гирла ріки Дунай поблизу Вилкового, став справжнім символом української перемоги над російськими агресорами на морі. Саме звідси у перший день війни наші славні воїни послали на три літери російський крейсер “Москва”, а вже через декілька місяців – відправили його на морське дно.

У фільмі вперше показані кадри спецоперації з висадки та штурму Зміїного, який здійснили воїни Головного управління розвідки МО України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x