Зміни у процедурі та новий состав: в Україні запрацювала нова комісія з дипломування моряків

0 коментарів 24786 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні запрацювала нова комісія з дипломування моряків та сталися зміни у процедурі проходження іспитів і отримання дипломів моряка. Сред нових членів – двоє одеситів, усі вони мають багатий професійний досвід, але раніше не працювали на держслужбі у морській галузі. Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури й Адміністрації судноплавства.


Повністю оновлена Державна кваліфікаційна комісія моряків почала роботу з 14 лютого. Головою комісії обраний Валерій Палієнко, у якого 36 років загального стажу в галузі торговельного судноплавства. В останні роки він був капітаном на суднах.

У складі комісії — двоє випускників Одеської національної морської академії. Це Дмитро Волков і Едуард Ярошенко. Обидва вони мають великий досвід роботи у морі. В Адміністрації судноплавства наголосили, що жоден член оновленої комісії раніше не працював на держслужбі у морській галузі.

“Ми набрали нову команду членів ДККМ, принципи відкритості й прозорості в їх діяльності є для нас ключовими. Тепер Адміністрація судноплавства приймає від моряків заяви на отримання кваліфікаційних документів, ухвалює рішення про їх видачу, та в результаті видає кваліфікаційні документи морякам, або відмовляє у їх видачі з підстав передбачених постановою КМУ від 30.12.2022 №1499. З’явилась можливість оскарження рішень ДККМ про відмову у видачі кваліфікаційного документа та процедури проведення комп’ютерного іспиту шляхом подачі скарги до Апеляційної комісії”, – йдеться у повідомленні Адміністрації судноплавства.

Крім того, відтепер моряк має подавати документи на розгляд безпосередньо до Адміністрації судноплавства або до сервісних центрів Моррічсервісу. Перший такий центр відкрили у Києві — тут будуть приймати іспити на підтвердження/подовження кваліфікації та видавати документи за спрощеною процедурою.

“Єдиним кваліфікаційним тестом для моряків на підтвердження/подовження кваліфікації є всесвітньо визнаний CES 6.0. Інспекція з підготовки і дипломування моряків до якої виникало багато запитань на завершальній стадії ліквідації”, – наголошують у Мінінфраструктурі.

Згодом у відомстві обіцяють максимальну автоматизацію процесів та цифровізацію послуг для моряків.

Нагадаємо, моряки Одеської області неодноразово влаштовували акції протесту проти корупційних схем і здирництва, які, за їхніми словами, розквітали у сфері дипломування.

Зміни у процедурі та новий состав: в Україні запрацювала нова комісія з дипломування моряків

Зміни у процедурі та новий состав: в Україні запрацювала нова комісія з дипломування моряків

Зміни у процедурі та новий состав: в Україні запрацювала нова комісія з дипломування моряків

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x