Новий прем’єр Молдови заявив, що Придністров’я потрібно демілітаризувати

0 коментарів 21465 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Новий прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан виступив зі необхідність демілітаризації Придністров’я, а також видворення звідти всіх російських військових. Про це він заявив в ефірі молдовського телеканалу TV8.


“Ми маємо домогтися однієї фундаментальної речі – демілітаризації. Після цього слідує все інше, і дуже важлива економічна та соціальна інтеграція наших громадян, які там перебувають, але на першому місці – демілітаризація”, – зазначив політик.

Речан вказав, що результат залежить від багатьох речей, але “в якийсь момент це буде вирішено”. Він закликав громадян Молдови не ігнорувати “реальні загрози ескалації”, адже в країні наразі іде гібридна війна, яку веде Росія.

“Ми повинні відкалібрувати нашу обороноздатність настільки, щоб будь-якому агресору було дуже важко напасти на нас”, – додав прем’єр-міністр.

Він нагадав, що країна взяла на себе нейтралітет, але російська армія все ще перебуває в Придністровському регіоні.

«Нейтралітет — це інструмент зовнішньої політики, не більше. Він не може вас захистити, коли на вас нападають. Він діє, якщо абсолютно всі актори, щодо яких ви оголосили нейтралітет, поважають цей нейтралітет», — підкреслив очільник молдовського уряду.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка перехопила план РФ щодо дестабілізації політичної ситуації у Молдові. Після цього президент Майя Санду заявила про те, що Росія хоче за допомогою людей з військовою підготовкою та опозиційних протестів змінити владу в країні.

Коментарі закриті.