На Тернопільщині призначили перевірку через загибель мобілізованого на фронті

0 коментарів 17442 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Тернопільський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пообіцяв провести службову перевірку через загибель на фронті мобілізованого, відправленого на виконання бойових завдань без належної підготовки. Йдеться про загиблого солдата Богдана Покітка.


Після перевірки буде встановлено відповідальних за підготовку та навчання особового складу, зазначається на сторінці у Facebook Тернопільського обласного ТЦК СП.

Представники ТЦК запевнили, що випадок, який стався з Покітком, – не системний. Чоловіка після уточнення облікових даних та проходження медкомісії визнали придатним проходити військову службу, він був призваний на військову службу до Тернопільського об’єднаного міського ТЦК СП на одну з посад у роту охорони.

“12 лютого солдата Покітка Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року”, – розповідають у ТЦК.

Наразі у Тернопільському ТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Там закликали суспільство дочекатися завершення перевірки.

Нагадаємо, тернополянка Оксана Огородник розповіла, що Покитка мобілізували із зупинки громадського транспорту в другій половині січня. Уже 12 лютого він був відправлений на передову в передмістя Донецька. Навчання боєць не проходив, поводження зі зброєю навчений не був, в армії не служив. Єдине, чого його навчили за цей час – складання АК. Чоловік загинув через чотири дні перебування під Донецьком

 

 

 

Коментарі закриті.