Визначене місце для нового технопарку: в Ізмаїльському районі відкриється індустріальний парк «Буджак»

0 коментарів 30942 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Суворовській громаді Ізмаїльського району створюють технопарк під назвою “Буджак”. Індустріальний парк спеціалізуватиметься на аграрній промисловості. Про це повідомила заступниця директора обласного департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Інна Беженар, як передає “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеську ОД(В)А.


За її словами, вже підготовлено інвестиційну пропозицію щодо створення на території Суворівської громади в Ізмаїльському районі, на площі 17,3 гектар, індустріального парку «АгроТехнопарк «Буджак».

“Щодо агропромислового комплексу, то тенденції мають змінитися з орієнтацією не лише на вирощування сільгоспкультур, а й підвищення рівня переробки в продукцію з доданою вартістю. І у цьому контексті, зокрема, може бути задіяним механізм створення індустріальних парків, яким передбачено низку фіскальних пільг для їх резидентів. У минулому році наші спеціалісти надавали сприяння громадам щодо формування інвестиційних пропозицій, у тому числі зі створення індустріальних парків”, – зазначила Інна Беженар.

Чиновниця також відзначила, що окрім агросектору найбільш привабливими для іноземних інвесторів секторами економіки Одещини залишаються транспорт, логістика, промисловість, альтернативна енергетика та IT-сфера.

«Спеціалісти Департаменту продовжують роботу з формування оновленого Інвестиційного паспорту Одеської області в якому буде зібрана вся важлива інформація щодо якісного регіонального інвестиційного продукту, сформована на базі економічного та природно-ресурсного потенціалу кожної конкретної громади. Інвестиційний паспорт — це буде не звіт про громаду чи область в цілому, а інформація, розрахована на потенційних інвесторів, що повинна їх чимось «зачепити». Бо інтерес підприємця — отримати прибуток, інтерес громади — посилити власну спроможність. В подальшому Інвестиційний паспорт нашого регіону буде поширюватись серед зацікавлених вітчизняних та міжнародних бізнес-асоціацій, торговельних палат та дипломатичних представництв. Одеська обласна військова адміністрація спільно з громадами прагне подальшого розвитку регіону із залученням для цього необхідних ресурсів та інвестицій» –  наголошує  Інна Беженар.

Тож що більше буде компаній, які прийдуть працювати в Одеську область, то швидше відновиться довоєнний рівень добробуту і почнеться перехід до поступового зростання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x