В Саф’янівській громаді вкотре прибирали узбіччя вздовж траси Одеса-Рені – гори сміття залишають за собою дальнобійники

0 коментарів 22086 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початком повномасштабного вторгнення росії і блокуванням морських портів далекобійники масово рушили в річкові порти Бессарабії, дорогою до яких вимушені тривалий час відстоювати в очікуванні своєї черги або вздовж узбіччя, або – на спеціальних майданиках, де, нажаль, умов для цього не створено. Тому за собою водії залишають хаос – зокрема гори сміття просто вздовж дороги. Спроби керівництва Сафьянівської ТГ достукатися до Служби автомобільних доріг, аби вони встановили контейнери для відходів, залишаються безрезультатними, тому доводиться раз за разом організовувати прибирання. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Сафьянівську селищну раду. 


У керівництві громади зітхають – останнім часом у мешканців села Саф’яни викликає занепокоєння засміченість узбіч та порушення санітарного стану вздовж траси М-15 Одеса-Рені, біля їх населеного пункту.

“Влітку навпроти в’ізду до села Саф’яни був збудований спеціальний майданчик для відстоювання великовантажного транспорту. Проте, Службою автомобільних доріг (САД), в рамках повноважень якої знаходиться дана дорога, не були організовані необхідні умови для перебування водіїв – не облаштовані санітарні зони (душові, туалети) та відсутні урни для сміття.

Однак, керманичів авто, як і САД, дана проблема не турбує. Водії викидають сміття просто неба, де їм заманеться. А на будь які обурення відповідають одне: «Нам однаково. Сьогодні ми знаходимось тут, а завтра – вже в іншому місці».

Саф’янівська сільська рада неодноразово зверталась до Служби автомобільних доріг, аби вони вжили заходів щодо створення необхідних умов для перебування водіїв. Проте, САД своїх зобов’язань не виконує, тому вирішення цього питання лягло на Саф’янівську громаду.

Неодноразово працівники соціальної сфери та управління житлово-комунального господарства Саф’янівської сільської ради власними силами розчищали узбіччя та вивозила сміття на санкціоноване звалище. Новий рік розпочався знов з прибирання, бо від результатів попередніх робіт не залишилось ні сліду – все узбіччя знову в смітті”,  – розповіли у сільраді.

Разом з тим представники влади звернулися до місцевих мешканців, які лише обурюються ситуацією, а разом з тим і самі створюють умови для засмітнення.

Сьогодні погодні умови дозоляють продовжувати прибирання, тож наразі роботи з розчищення тривають.
Шановні мешканці села Саф’яни, ваша критика безперечно справедлива, бо ситуація насправді критична, але давайте почнемо з себе!

Наразі тільки 30 домогосподарств із 1355 села Саф’яни уклали договори з КП «Джерело» на вивіз сміття.
Виникає питання, куди інші власники 1325 домогосподарств викидають своє сміття? Випадково не в лісосмуги, не на цвинтар та в поля, які громада теж вже неодноразово прибирала?
Вже відомі конкретні прізвища людей, які викидають своє побутове сміття на місцевий цвинтар. Не дивуйтесь, якщо наступним разом ваші прізвища будуть оприлюднені! Село занедбане не кимось, а перш за все вами – мешканцями! Варто розпочати з самого себе – адже від вас самих залежить благоустрій рідного села!

Тож замість того, аби шукати винних, приберіть краще біля своїх власних власних подвір’їв! Укладіть договір на вивіз сміття з КП «Джерело»! Слідкуйте за чистотою біля себе!

Та пам’ятайте: ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, А ТАМ, ДЕ НЕ СМІТЯТЬ! Не занедбати, а зберегти те, що маємо – це наше завдання і стосується воно всіх!”, – звернулися у Саф’янівській ТГ.

В Саф'янівській громаді вкотре прибирали узбіччя вздовж траси Одеса-Рені - гори сміття залишають за собою дальнобійники

В Саф'янівській громаді вкотре прибирали узбіччя вздовж траси Одеса-Рені - гори сміття залишають за собою дальнобійники

В Саф'янівській громаді вкотре прибирали узбіччя вздовж траси Одеса-Рені - гори сміття залишають за собою дальнобійники

В Саф'янівській громаді вкотре прибирали узбіччя вздовж траси Одеса-Рені - гори сміття залишають за собою дальнобійники

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x