Перебрав з оковитою: в Одесі затримали чоловіка, який запустив феєрверк під час повітряної тривоги

0 коментарів 17172 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці затримали порушника, який вчора, 25 січня, під час повітряної тривоги запустив фейерверк в Одесі по вулиці Генерала Бочарова. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на голову ОВА Максима Марченко та ГУНП Одеської області.  


«Поліція вже затримала порушника, та він в усьому зізнався. Іноді просто неможливо зрозуміти неадекватні вчинки деяких людей. Якщо він запустив їх через власну тупість, це ще пів біди, але якщо він зробив це навмисне, це вже буде зовсім інша історія…» — говорить Начальник ОВА Максим Марченко.

Зазначимо, у той самий час, коли над Одесою лунали пострілу святкової піротехники, росія завдала удару по Дніпру та Запоріжжю – від прильотів загинули люди.

Як зазначили поліцейські, чоловік пояснив, що піротехнічний засіб придбав давно, однак вчора запустив його на честь Дня Тетяни, бо трохи перебрав з оковитою.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, 16 серпня 2022 року Верховна рада України підтримала за основу законопроєкти №7438, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу піротехнічних виробів” що забороняє продаж та використання феєрверків.

Відповідно до статей Кодексу України про адміністративні та кримінальні правопорушення, відповідальність може бути різною:

За статтею 164 Кодексу України порушення порядку провадження господарської діяльності штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. грн. Також у порушників забиратимуть продукцію та гроші, одержані внаслідок вчинення цього правопорушення;

За статтею 182 КУпАП порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях. За це сплачується штраф від 85 грн до 255 грн, для посадових осіб та суб’єктів господарської діяльності – від 255 грн до 510 грн;

За статтею 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) штраф становить від 1 020 грн до 1 700 грн з конфіскацією піротехнічних засобів;

Стаття 296 КК України (хуліганство) карається штрафом від 17 тис. до 34 тис. грн., або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x