Ціллю була високовольтна інфраструктура: стало відомо, скільки підстанцій було пошкоджено під час атаки РФ

0 коментарів 26838 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Внаслідок 13-ї масштабної атаки РФ, яка сталася 26 січня, пошкоджено п’ять високовольтних підстанцій у центральному, південному і південно-західному регіонах. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.


За словами прем’єра, цього разу головною ціллю ворога була високовольтна інфраструктура. Сили протиповітряної оборони збили більшість ракет, але також були влучання у високовольтні підстанції.

Шмигаль також зазначив, що цього тижня під час засідання “енергетичного Рамштайну” Україні вдалося домовитися про збільшення допомоги вітчизняній енергосистемі.

“Ми розуміємо, як пережити цю зиму, але вже готуємо план того, як відновлювати нашу енергосистему навесні і влітку. Ми говоримо не про тимчасові рішення, а про зміну підходів, будівництво і розвиток децентралізованої генерації, якісне відновлення та захист мереж розподілу”, – заявив міністр.

Нагадаємо, під час атаки РФ було завдано пошкоджень кільком об’єктам високовольтної мережі, через це у 10 областях України діють аварійні відключення світла.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x