Скандал у Міноборони із закупівлею продуктів за завищеними цінами: реакція НАБУ та компанії-постачальника

0 коментарів 20304 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю продуктів харчування для ЗСУ за завищеними цінами. Розслідування щодо цього почалось ще до публікації матеріалів у ЗМІ. Про це повідомили в НАБУ.


“З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа. З-поміж іншого, слідство перевіряє закупівлі на понад 13 млрд грн. Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України”, – йдеться у повідомленні.

У НАБУ не оприлюднили подробиць розслідування, наголосивши, що дана інформація засекречена.

Водночас, як пише УНН, компанія “Актив компані”, яка постачає продукти для Міністерства оборони України пояснила, що ціни, зафіксовані в договорі, включають в себе не лише ціну за товар, а й транспортування продуктів в будь-яку точку України за заявкою військової частини, оновлення продуктів харчування, термін яких підходить до завершення.

“Предметом договору є послуга, а не товар. Тобто в ціну послуги, яка зазначена в опублікованому журналістами договорі, закладена ціна закупівлі, зберігання та логістики, що є непередбачуваною. Сьогодні компанія може вести продукти військовій частині в Київ, а уже завтра цій же військовій частині одночасно у кілька місць в різних куточках України. І все лише одна військова частина. Таких у договорі більше сотні. Компанія “Актив компані” має на своєму балансі спеціальні склади з морозильними камерами та холодильники, де зберігаються продукти, які швидко псуються. Потім логістична компанія, яка є нашим підрядником, відвозить ці продукти на місця дислокації”, – пояснив юрист.

Представник компанії також зазначив, що, згідно з договором, ціна товарів протягом року не змінюється, тож у неї закладені інфляційні ризики.

“Інформація, яка зараз подається в ЗМІ, є абсолютно маніпулятивною, тому що предметом договору є послуга, а не товар. Каталог – є лише одним з 20-ти додатків до договору. Тому що загальний зміст договору з усіма аркушами – близько 500 сторінок, а система харчування ЗСУ регулюється не одним нормативно-правовим актом. Для пояснення та аналізу системи харчування недостатньо маніпулятивно порівняти ціни з Сільпо. На противагу ціни 1 кілограму горошку консервованого з Каталогу не можна ставити банку (до 525 г) з Сільпо”, – підкреслили в “Актив компані”.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x