Поліція Одещини застерігає – купання у Чорному морі на Водохреща заборонені

0 коментарів 24921 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В поліції Одеської області застерігають громадян про те, що обрядові заходи в Чорному морі та на його узбережжі з нагоди відзначення Богоявлення Господнього заборонені. Занурення будуть організовані лише в озерах, ставках, водосховищах, басейнах тощо.


З вечора 18 січня до ранку 20 січня поліцейські, члени громадських формувань та недержавних охоронних структур у складі патрульних нарядів нестимуть службу в публічних місцях, місцях проведення богослужінь, освячення води та купань.

“З метою належного виконання заходів, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану», забезпечення публічної безпеки і порядку, недопущення виникнення конфліктів на міжконфесійному ґрунті та оперативного реагування на правопорушення під час проведення релігійних заходів у період дії воєнного стану на посилене патрулювання публічних місць, морської прибережної зони, чергування біля релігійних споруд і місць, обладнаних для купання, будуть задіяні майже 2500 правоохоронців. Також буде посилено присутність правоохоронців на автошляхах населених пунктів Одеської області”, – проінформували у відділі комунікації обласного ГУНП.

Правоохоронці особливо наголошують, що цьогоріч, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, зокрема із можливістю потрапляння до узбережжя морських мін, що може призвести до невідворотних втрат серед мирного населення, а тим більше в разі масового купання, заборонено відвідання морського узбережжя міста Одеси та Одеської області, відповідно купання в Чорному морі не проводитимуться. Місця для обрядових занурень співробітники ДСНС обладнали в озерах, ставках, водосховищах, басейнах тощо.

Правоохоронці просять вірян та священнослужителів не порушувати вимог, встановлених правовим режимом воєнного стану, дотримуватися комендантської години і проводити та відвідувати церковні заходи в денну пору доби, не створювати та уникати скупчень в ході проведення релігійних обрядів, реагувати на сигнали щодо повітряної тривоги.

“Обов’язково дотримуйтеся правил безпечного поводження на водоймах, прислухайтеся до свого здоров’я, переш ніж зайти в холодну воду, занурюйтеся тільки в спеціально відведених для цього місцях і зігрівайтеся виключно теплими безалкогольними напоями. Поставтеся до заходів безпеки відповідально”, – сказано у поліцейському зверненні до населення.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x