Після вибухів на авіабазі в Енгельсі росія перекинула далеку авіацію на Далекий схід – це ускладнить ракетні обстріли України

0 коментарів 21735 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними британської розвідки, після вибухів на аеродромі в Енгельсі росія була змушена перекинути далеку авіацію на Далекий схід, що суттєво ускладнить ракетні атаки на Україну.


Про це сказано у повідомленні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 27 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов повідомив, що росія перекинула на Далекий схід важкі бомбардувальники Ту-95МС BEAR та середні бомбардувальники Ту-22М3 BACKFIRE дальньої авіації (LRA).

Як повідомляла раніше британська розвідка, 5 та 26 грудня було завдано ударів по авіабазі LRA в Енгельсі, кілька літаків пошкоджено. Росія, швидше за все, відреагувала на інциденти, провівши загальне розосередження літаків LRA, особливо на аеродромах, що розташовані далі від України.

Тим не меньше, LRA, як і раніше, зможе запускати крилаті ракети повітряного базування по території України, оскільки дальність дії цієї зброї становить 5000 км на додаток до дальності польоту бомбардувальників.

“Однак польоти з місць розосередження додадуть додаткове навантаження на технічне обслуговування і ще більше виснажать обмежену кількість льотних годинників, доступних на цих літаках, що старіють”, – зазначає в Міноборони Британії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x