35-річний рецидивіст з Ізмаїлу вкрав гроші з карти знайомого, скориставшись його телефоном

0 коментарів 27648 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі притягнуть до кримінальної відповідальності чоловіка, який ошукав знайомого. Зловмисник скористався довірою 59-річного знайомого і попросив у нього мобільний телефон, до якого була прив’язана банківська картка. Вдаючи, що телефонує у справах, чоловік набрав номер підтримки банківської установи, клієнтом якої є потерпілий, і попросив оператора перерахувати гроші на банківські рахунки своїх товаришів.


Як розповіли у поліції, потерпілий лише за кілька днів помітив, що з його рахунка зникли останні 400 гривень, і звернувся по допомогу до правоохоронців.

Дізнавачі швидко встановили перебіг подій та особу, причетну до зникнення коштів. Правопорушник свою провину визнав і повернув потерпілому його гроші.

Чоловікові висунули обвинувачення в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, що  передбачене ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 – 51000 гривень) або громадських робіт на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Притягуватимуть чоловіка до кримінальної відповідальності не вперше – він вже має судимості за крадіжку, грабіж та розбій.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x