Якою буде ситуація зі світлом в Одеській області на новорічні свята – відповідь ОВА

0 коментарів 38421 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наразі понад 400 тисяч мешканців Одеської області залишаються без електропостачання. Енергетики намагатимуться подати електроенергію на свята у домівки. Головне зараз – заживити критичну інфраструктуру, тому екстрені відключення тривають і надалі, та аварійні роботи продовжуються і будуть продовжуватися стільки, скільки потрібно. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.


Нагадаємо, 29 грудня ворог завдав масованої ракетної атаки по Україні. Зокрема, неабияк постраждала Одеська область. Було влучання в енергооб’єкт, наслідки доволі значні.

“Ще не до кінця оговталися після удару 10 грудня, але ворог намагається добити нашу інфраструктуру. Втім, 21 ворожу ракету знищили над Одещиною. Це доволі вагомий показник і для ППО, і для нашого регіону”,
– зауважив речник Одеської ОВА.

30 грудня в Одесі не функціонуватиме міський електротранспорт. Братчук повідомив, що таке рішення було прийняте ще вчора, як тільки пролунав сигнал повітряної тривоги. Воно дозволило знизити навантаження на електромережі. В регіоні розпочалися екстрені відключення, які допомогли втримати ситуацію.

“Екстрені відключення тривають і надалі. Аварійні роботи продовжуються і будуть продовжуватися стільки, скільки потрібно”, – сказав Братчук.

В Одеській ОВА запевнили, що на новорічні й різдвяні свята намагатимуться подати електроенергію до будинків одеситів. Але, безумовно, загроза ракетних ударів залишається. Братчук зауважив, що наразі дорозвідується інформація в Чорному морі. Вчора росіяни відстрілялися, тож підуть до тимчасово окупованого Севастополя, щоб поповнити боєкомплект. Але це не означає, що не буде діяти ворожа авіація.

“Головне, що присутнє почуття єдності в одеситів. Я не бачу розпачу й паніки. Неприємна ситуація, люди, звичайно, трохи нервуються, будемо відверті. Але з іншого боку, знаючи одеситів, я впевнений: якби сказали зараз вже накривати святкові столи – за 5 хвилин уся Дерибасівська була б у напоях та стравах”, – переконаний речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x