Експорт «зерновим коридором» скоротився на 22%. До гальмування інспекцій у Босфорі додались проблеми з електропостачанням портів Одещини через обстріли

0 коментарів 20115 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За 19-ий тиждень роботи «зернового коридору» з 5 по 11 грудня 2022 року через морські порти Одеської області було експортовано 657,2 тис. тонн агропромислової продукції, що на 22% менше відвантаження даним каналом тиждень тому. При цьому кількість суден, що були завантажені за цей тиждень, становила 19, що на 4 одиниці менше попереднього тижня.


Про це повідомляє пресслужба  асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Цього тижня до традиційного гальмування проходження інспекцій в Босфорі, росія додала проблеми з електропостачанням портів через обстріли та знеструмлення всієї інфраструктури, що ще більше пригальмувало процес відвантаження.

Найбільші обсяги експорту протягом 19-го тижня роботи становили:

  • кукурудза (49% експорту за цей період);
  • пшениця (24%);
  • ріпак (13%).

Українська продукція попрямувала в країни Європи (Бельгія, Іспанія, Нідерланди та інші), Азії (Туреччина, Китай, Індія та інші) та Африки (Єгипет, Сомалі).

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня по 11 грудня 2022 року вдалося експортувати 13,7 млн т продукції АПК нашим іноземним партнерам.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x