У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

0 коментарів 27864 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 1 листопада, у місті Вилкове відкрився офіс місцевого волонтерського штабу. Тепер волонтери розміщуються за адресою: вулиця Різдвяна, 163. Про це “Бессарабії INFORM” повідомила Христина Щербатова, яка разом з однодумцями з перших днів війни прийняла волонтерський фронт.


За словами Христини, раніше вони працювали на їхньому складі (який продовжує існувати), проте там зовсім не було умов, а зараз похолодало, та й давно хотілося мати офіс, в якому буде комфортно працювати з людьми, що потребують допомоги.  Вирішили переїхали в тепле приміщення.

Окрім волонтерів, в Штабі буде час від часу знаходитися психолог Вилківського інклюзивно-ресурсного центру – спеціаліст за потреби надаватиме психологічну допомогу всім, хто цього потребує згідно встановленого графіку, окрім вихідних.

Також волонтери на час робочого часу, за словами Христини, можуть доглянути за дітьми, якщо матусям-переселенкам, якім потрібно ненадовго піти по справах. Дітлахам з задоволенням влаштують чаювання з солодощами, та розважать іграшками.

Волонтери зазначають, що плідно працюють з міською радою. Завдяки цій співпраці вдається отримувати гуманітарну допомогу від різноманітних організацій, і українських, і закордонних, а потім розподілити її між тими, хто потребує.

Відкриття було урочистим та затишним. На захід запросили вилківського міського голову Матвія Іванова, начальника відділу освіти, молоді та спорту Аллу Євтюхову, а також гостей міста, які були вимушені покинути свої домівки в зв’язку з агресією російської федерації та знайшли у Вилковому тимчасовий прихисток. Волонтери підготували іграшки та солодощі для маленьких гостей, переселенці могли отримати допомогу у вигляді засобів гігієни, продуктів харчування для дітей, пригоститися випічкою та горячими напоями.

“Дякуємо волонтерському штабу у складі Мастєрової Вікторії, Христини Щербатової, Олени Барбул, Ганни Літвиненко, Вікторії Міндової, Олени Таптигіної за організацію цього заходу, за теплу зустріч та підтримку не тільки внутрішньо переміщених осіб, а всіх нужденних верств населення громади”, – зазначили у міській раді.

Працює штаб по буднях з 9 до 16.

У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

У Вилковому відкрився офіс волонтерського штабу

фото Вилківська міська рада

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x