Суд виніс вирок родині Ізмаїльських медиків, які в соцмережах виправдовували збройну агресію РФ проти України

0 коментарів 31563 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканцям Ізмаїльщини, які в соціальній мережі виправдовували збройну агресію Російської Федерації проти України, суд виніс вирок. В серпні цього року їх затримали співробітники СБУ.


Як повідомив “Бессарабії INFORM”  керівник Ізмаїльської окружної прокуратури  Олександр Сара, обвинувальні акти стосовно зазначених людей вже розглянуті Ізмаїльським міськрайонним судом. Обох визнано винними та призначено покарання.

Слідством встановлено, що жінка, працівник медичної галузі, записала та поширила у соціальній мережі «Інстаграм» відеоматеріал, який публічно виправдовував та заперечував збройну агресію та воєнні злочини окупантів в Україні. В оприлюдненому відео міститься заперечення тимчасової окупації частини українських територій та глорифікація російських загарбників. Цей пост набув суспільного резонансу та викликав хвилю обурення.

За вироком зловмисниці призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України останню звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю 1 рік 6 місяців.

В свою чергу, її батько, теж лікар з величезним стажем, з початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну, незважаючи на систематичні обстріли Одещини окупантами, поширював матеріали у російській соціальній мережі «Одноклассники», які також виправдовували дії агресора, принижували національну честь і гідність українського народу та вихваляли і звеличували російських загарбників.

За вироком зловмиснику призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України зловмисника звільнено від відбування покарання з випробуванням, тривалістю 2 роки, з покладенням обов’язків, передбачених ст. 76 КК України.

Змонтували та поширили у соцмережах відео з виправданням військових злочинів рф: СБУ викрила в Ізмаїлі любителів "руського миру"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x