Ремонт дороги, стан річки та питна вода: голова Кілійської громади провів виїзний прийом у “Полуничній столиці” – підсумки

0 коментарів 33156 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 3 листопада, голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський провів виїзну нараду в селі Ліски, яке через масове вирощування найсмачнішої в регіоні полуниці відоме як “Полунична столиця Одещини”. Про підсумки спілкування з місцевими мешканцями та напрацювання щодо вирішення декількох важливих проблем він розповів під час прямого ефіру зворотнім шляхом до Кілії. 


1. Дорога до Кілії.

Стан дороги з Кілії до Лісків настільки поганий, що її навіть назвати дорогою важко. В багатьох місцях проїзна частина зруйнована нище основи, тому більшість видів транспорту фізично не можуть нею користуватися, шукаючи способи дібратися до центру громади – Кілії – або польовою дорогою, або через інший район трасами Т-16-29 та Т-16-30.

Ще напередодні війни були переконання, що дорогу Т-16-0 на ділянці від Кілії до Вилкове (через Ліски) відремонтують вже цьогоріч. Був розроблений проект, проведено тендер та навіть закладено частину фінансування (більше 300 млн з понад 500 необхідних). Проте вторгнення росії зіпсувало усі плани, а тепер про відновлення процесу залишається лише мріяти. Проте міська рада винайшла рішення, аби місцеві мешканці могли принаймні якось дібратися міста.

“Наразі, нажаль, роботи початися не можуть. Як мінімум, з початку війни дуже змінилася цінова політика. До того ж, зараз всі кошти йдуть, в першу чергу, на захист нашої держави. Але ми прийняли рішення найближчим часом забезпечити проїжджаність найкоротшої польової дороги до міста Кілія. Є ділянка біля села Ліски, яку треба відсипати. Це ми будемо робити власними зусиллями – комунального підприємства “Добробут”, підприємства “Рис Бессарабії” та інших небайдужих підприємців та фермерів“, – зазначив Чернявський.

2. Пересихаюча річка “Дунаєць”

Також він розповів, які плани має мерія стосовно річки Дунаєць, яка знаходиться у критичному стані.

“Цьогоріч дуже низький Дунай. Через це в Дунаєць самоплином не заходить вода. Є як ця складність, так і складність з засувкою, яка має контролювати рівень води. Вона зламана. Ми її найближчим часом відремонтуємо. Окрім цього, дно Дунаю близ села Ліски поглибимо спецтехнікою, після чого засувкою будемо контролювати рівень”, – розповів мер.

3. Питна вода. 

Також, звичайно, людей турбувало питання питної води, якої в селі немає.

“Нажаль, питний водогін зробити в наших умовах майже нереально. Обговорювали це з керівництвом Одеської військової адміністрації. Що можливо – зробити бювет питної води, в якому буде встановлено спецобладнання для фільтрування води. Всі бажаючі зможуть зі своїми ємностями приходити і набирати собі вдосталь води”, – зазначив Чернявський.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x