Президент Польщі заявив, що немає ознак навмисного нападу РФ на його країну

0 коментарів 24570 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Немає жодних ознак, що падіння ракети на території Польщі під час масованого удару Росії по Україні було навмисним нападом на Польщу. Про це після засідання Ради національної безпеки країни заявив її президент Анджей Дуда.


Він розпочав із того, що 15 листопада “ракети впали на великі міські центри України”.

“Україна захищалася. У нас стався серйозний випадок, спровокований Росією”, – сказав президент країни.

За його словами, “швидше за все це була ракета С-300 російського виробництва”.

“Наразі ми не маємо доказів того, що це була ракета, випущена російською стороною. Є багато вказівок на те, що це була ракета ППО, яка, на жаль, впала на територію Польщі”, – сказав Дуда.

Польський президент додатково наголосив, що у них “немає жодних непрямих доказів, які б дозволили зробити висновок, що це був напад на Польщу”.

Він запевнив, що Варшава “перебуває у прямому контакті з нашими союзниками по НАТО”.

Дуда закликав жителів східної Польщі “не перейматися” через посилення присутності служб та армії у цьому регіоні: “Ми ухвалили це рішення спеціально. Будь ласка, зберігайте спокій – наша безпека забезпечена”.

В той же час в Офісі президента закликали європейські країни “закрити небо над Україною” після масованого російського ракетного обстрілу та інциденту на кордоні з Польщею.

“Не потрібно шукати виправдань і відкладати ключові рішення. Час Європі “закрити небо над Україною”. Заради своєї безпеки також”, – написав радник Офісу президента Михайло Подоляк в Twitter.

Подоляк нагадав, що Росія відповідає як за масовані ракетні удари по Україні, так і за стрімко зростаючі ризики для прикордонних країн.

Міністр оборони Олексій Олексій Резнікова додав, що інцидент на кордоні з Польщею – реальність, про яку попереджали: “Ми просили закрити небо, бо небо не має кордонів”.

За його словами, російські некеровані ракети небезпечні не лише для України, але й несуть загрозу і країнам-сусідам, членам Європейського союзу та НАТО.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x