Майстриня з Вилкового зв’язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

0 коментарів 51813 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканка міста Вилкове Любов Дарчук, яка до війни своїми руками створювала вишукані речі – від липованських кічок до весільних суконь – після вторгнення росії в Україну втратила натхнення на виготовлення святкового одягу і прикрас, але згодом вирішила перетворити свою лють до ворога в нову справу, якій приділяє увесь вільний час. Жінка завзято в’яже теплі шкарпетки для воїнів ЗСУ. Наразі завдяки небайдужим людям, які допомагають купувати нитки, вона дов’язує другу сотню пар. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Любов працює інструктором-методистом місцевої спортивної школи та є депутатом міської ради. В’язання – це і хобі, і додатковий заробіток, що задовольняв потреби до війни. А тепер – це покликання серця, яке воліє допомагати воїнам ЗСУ подолати ворога.

Майстриня розовідає, коли почалась війна, жінка дуже хотіла бути корисною, аби наближати Перемогу разом з іншими небайдужими людьми. Вирішила, що буде допомагати тим, що добре вміє – в’язати. Робить це жінка за допомогою спеціального обладнання: завдяки цьому рядки виходять рівненькі і такі гарні – як у магазинних шкарпеток. Проте якість і тепло, які вони дарять ногам, важко переоцінити і навіть порівнювати не варто з фабричними пропозиціями. Любов каже, що в’язати спицями навіть простіше, але довше. Проте зима вже близько, тому роботи багато.

«Я зрозуміла, що маю вміння і можу допомогти нашим захисникам. Чесно скажу, ніколи раніше не в’язала шкарпетки, не хотіла на це витрачати свій час, а з серпня вже зв’язала і передала нашим героям більше 167 пар”, – зізналася Любов.

Також Любов, коли є прямий попит від захисників, в’яже балаклави.

У посилки воїнам жінка складає не тільки свої вироби, а й смаколики, ліки і, що вважає найважливішим, – материнську молитву.

“Відправляю як найдорожчим, з найщирішими побажаннями і материнською молитвою”, – зазначає майстриня.

Свої запаси ниток Любов давно використала, тому продовжувати справу допомагають небайдужі люди – переказують кошти, приносять матеріали. Часто буває таке, що мати або дружина захисника просять зв’язати їхньому рідному шкарпетки, надсилають нитки, а Любов в’яже – і йому, і побратимам; складає до посилки 20-30 пар.

“Звертаюсь до кожного: якщо є можливість допомогти пряжею або фінансово для закупівлі матеріалу, будь ласка. Я є в соціальних мережах, надам свій номер телефону для зв’язку. Тільки разом ми швидше подолаємо ворога і наблизимо перемогу. Тільки допомогою і турботою про наших захисників ми надихаємо їх гнати ворога з нашої землі», – закликала волонтер.

Пояснює, на шкарпетки треба біля 100 грамів пряжі, вартість носочної – 75-150 грн/100 г.

“Звичайно, найдорожчу я не беру, але і на таку, яка протреться за 2 години в берцях, на бачу сенсу час витрачати”, – коментує любов.

Картка Ощадбанку: 5167 8032 4940 0065 (Дарчук Любов Дмитріївна)

Телефон для зв’язку з майстринею: 067 153 36 03 – Любов Дарчук

Особиста сторінка Любові Дарчук у фейсбуці. Робоча сторінка. 

Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися   Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися Майстриня з Вилкового зв'язала майже двісті пар патріотичних шкарпеток на передову і не думає зупинятися

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x