Керівниця гуртка з Болградської громади розповіла про унікальних вихованців: один виростив для села сотні саджанців, інший – ходяча “Вікіпедія”

0 коментарів 18522 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівниця гуртка “Юні знавці природи” Болградського Центру дитячої та юнацької творчості Надія Березнець розповіла про своїх вихованців, якими щиро захоплюється і хоче, щоб про них знало якомога більше людей. “Бессарабія INFORM” ділиться тим, як один з хлопців допомагає озеленити Болградщину, вирощуючи саджанці дерев, а в іншого можно дізнатися будь-що про рослини. 


За словами педагога, Яремчук Данило, учень 10 класу Оксамитненського ліцею, настільки вболіває за навколишнє середовище, що вирішив рятувати планету, озеленюючи своє рідне місто. Він лише за минулий рік виростив більше 400 саджанців каштанів і роздав їх під посадку – нові дерева з’явилися в садку, школі та по території села.

Цієї осені хлопець посадив сотню жолудів на проростання, а також 200 штук їстівних каштанів. Окрім цього, разом з другом висадив на пагорбах озера саджанці колючої акації (близько 30 штук) і 10 саджанців червоного дуба. Минулого року посадив маточне дерево павлонії, яке вже весною вперше розквітло. В його планах – висадка дерев на березі місцевого озера. Також він пророщує інжир, гранат та лимон.

Керівниця гуртка з Болградської громади розповіла про унікальних вихованців: один виростив для села сотні саджанців, інший - ходяча "Вікіпедія"

Інша гордість керівниці гуртка – п’ятикласник Демишев Гліб.

“Гліб – це ходяча “Вікіпедія”, – запевняє жінка, – Він про рослини знає все: як посадити, як вирости, які хвороби, як з ними вести боротьбу. Він експериментує з рослинами, вивчає їх, навіть, створює діарами лісів, морів. Зараз ми з Глібом вирішили проростити голубу ялинку. Я завжди консультуюсь у них по багатьом питанням. З  Глібом ведемо розмови на екологічну тематику, де він мене переконує в тому, що якщо люди не візьмуться за розум і не будуть берегти природу, то це може привести до екологічної катастрофи. Мені дуже пощастило і приємно, що я маю таких вихованців і хочу, щоб про них дізналися і інші люди”, – захоплюється жінка.

Керівниця гуртка з Болградської громади розповіла про унікальних вихованців: один виростив для села сотні саджанців, інший - ходяча "Вікіпедія"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x