Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

0 коментарів 15876 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Європейський парламент сьогодні, 23 листопада, визнав Росію державою-спонсором тероризму й державою, яка використовує засоби тероризму. Про це повідомили президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр України Денис Шминаль.


“Вітаю рішення Європейського парламенту про визнання Росії державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму. Росію необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі”, – написав президент у Twitter.

“Вдячний європарламентарям за це вагоме рішення. Росія, яка цілеспрямовано атакує мирне населення та цивільну інфраструктуру, має бути зупинена та повністю ізольована”, – зазначив Денис Шмигаль.

«Члени парламенту закликають ЄС та країни-члени розробити правову систему в рамках Євросоюзу, яка покарає російський режим», – йдеться в повідомленні Європейської народної партії (EPP Group).

Раніше парламенти Чехії, Латвії, Литви та Естонії визнали Росію країною-спонсором тероризму. У США Сенат звернувся з такою пропозицією до Білого дому. Резолюцію про визнання режиму в Росії терористичним ухвалила Парламентська асамблея Ради Європи.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x