А де ж світло? Мешканцям Бессарабії розтлумачили, на кого працюють сонячні електростанції регіону

0 коментарів 53136 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чому Одеську область та саме Бессарабію, в якій так багато сонячних електростанцій, не можуть забеспечити світлом в період відключень електроенергії? Це питання останніми днями задають мешканці регіону у соцмережі. Журналісти видання «Рені-Одеса» навіть натрапили у «Ренійському міському чаті UA» на заклики до диверсійних дій щодо цього важливого об’єкту. Аби з’ясувати чи можливо взагалі подавати в міста та села електроенергією від розташованих поблизу електростанцій,  журналісти звернулися до директора СЕС «Лиманська Енерджі» Андрія Маргази.


“Спробую пояснити наочно. Великі електростанції (усі, в тому числі й сонячні) підключені до єдиної енергосистеми України, якою керує Оператор Систем Передачі (Національна Енергетична Компанія Укренерго). Таким чином, і наш об’єкт фізично підключений до мереж Укренерго та підключити його до споживачів міста неможливо. На жаль, це так”, – пояснив фахівець.

Енергосистему країни можна уявити як велике водосховище, в яке всі електростанції (теплові, атомні, сонячні та інші) передають електроенергію та наповнюють його. А НЕК Укренерго керує системою та визначає, кому, як і в якому обсязі направити зібрану електроенергію.

“В умовах війни з росією наша енергетична інфраструктура дуже постраждала, і НЕК Укренерго змушена обмежувати подачу електроенергії, спрямувати її тільки на критичну інфраструктуру”, – наголосив він.

Також Андрій Маргаза додав, що ремонтні роботи на енергетичних об’єктах йдуть цілодобово і робиться все можливе та неможливе, щоб повернути світло людям максимально оперативно, та попросив користуватися лише перевіреною інформацією з офіційних джерел НЕК Укренерго.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x