Як відрізнити цькування від звичайного конфлікту: учнів Саратської гімназії навчали, як не потерпати від булінгу

1 коментар 39717 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські та громадські активісти Білгород-Дністровського району завітали до учнів Саратської гімназії та розповіли дітям як запобігти, розпізнати та припинити цькування серед однолітків. Ювенальна поліцейська та юристка з місцевого бюро правової допомоги обговорили з підлітками різновиди булінгу та його причини, як будувати дружній колектив, в якому не буде умов для «появи» кривдника. Про це повідомляє Бессарабія INFORM” із посиланням на інформацію правоохоронців.


Гості пояснювали дітям, як відрізнити цькування від звичайного конфлікту і що робити, якщо дитина починає потерпати від кібербулінгу в соцмережах:

«Якщо вас цькують або ви стали свідком булінгу – не соромтеся і не бійтеся про це розповісти батькам, учителям або іншим дорослим, яким ви довіряєте. Булінг треба припиняти негайно, бо приниження та глузування травмують людину, що може призвести до серйозних емоційних проблем, а травма – залишитися на все життя. Будьте чуйними один до одного», – закликала підлітків поліцейська Валентина Арнаутова.

Закріплювали знання з протидії булінгу за допомогою ігор: учні мали вигадати, як захистити однокласника від цькування, та запропонувати свої заходи з протидії ним.

Наостанок гості роздали всім інформаційні буклети з корисними порадами та контактами гарячої лінії безоплатної правової допомоги (0 800 213 103) й національної дитячої «гарячої лінії» (116 111 або 0 800 500 225), де можна отримати підтримку та допомогу.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

А, так меня тут пока не буллят, а только лишь ЦbКУЮТb – ето так, оказывается, называется:))))) Но все равно пожалуюсь в ЕСП4:((((

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x