Війна не має ставати на заваді коханню: Одещина увійшла у ТОП-5 за кількістю шлюбів за спрощеною процедурою серед військовослужбовців

2 коментаря 18279 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Як відомо, ще у березні Урядом України в умовах воєнного стану було ухвалено особливий порядок державної реєстрації шлюбу для військовослужбовців, правоохоронців та медиків. Одещина увійшла у п’ятірку областей, у яких молодята одружились за такою спрощеною процедурою – як в присутності обох наречених, так і у відсутності одного з них, або навить обох. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на дані Міністерства юстиції.

Зазначимо, що державою забезпечено реалізацію гарантованого державою права на шлюб в умовах воєнного стану та визначено особливий порядок державної реєстрації шлюбу для військовослужбовців Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки та працівників закладу охорони здоров’я.

Зазначимо, що порядок проведення відділами державної реєстрації актів цивільного стану державної реєстрації шлюбу вказаної категорії осіб врегульовано спеціальною Постановою Кабміну. Тож, наразі такі наречені можуть одружитися як у присутності обох закоханих чи одного з них, так і за їхньої відсутності.

Військовослужбовцю надана можливість подавати заяву про державну реєстрацію шлюбу безпосередньому командиру (керівнику), яким засвідчується справжність підпису на відповідній заяві. Надалі така заява передається до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, до якого іншим із наречених подано заяву про реєстрацію шлюбу особисто.

Також безпосередній командир (керівник) військовослужбовця може складати акт про укладення шлюбу. Вказана процедура може здійснюватися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

Окрім цього, в умовах воєнного стану державна реєстрація шлюбу може здійснюватися керівником закладу охорони здоров’я, в якому перебувають або працюють один чи обоє наречених. У цьому випадку акт про шлюб може бути складений у присутності наречених або з використанням засобів відеозв’язку з тим, хто відсутній, за участю двох свідків.

За період з 7 березня по 30 вересня 2022 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану України складено 2 435 актових записів про шлюб за такою спрощеною процедурою, з них:

  • прийнято заяв про державну реєстрацію шлюбу без особистої присутності одного з наречених – 1 106;
  • складено 1 308 актових записів про шлюб на підставі акта про укладення шлюбу, складеного командиром (керівником) військовослужбовця;
  • складено 32 актових записи про шлюб на підставі акта про укладення шлюбу, складеного керівником закладу охорони здоров’я.

ТОП-5 областей, у яких було складено найбільше актових записів про шлюб за особливим порядком його державної реєстрації виглядає так:

  • місто Київ -322,
  •  Дніпропетровська область – 275,
  • Львівська область – 165,
  • Одеська – 137,
  • Черкаська -142.
guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

:))) педерастов – по ускоренной процедуре:))))))) за то и скакали на муйдане- свиньи рогатые:))))) короче бЕндерасты-сатанинские – ебитесь себе и в рот, свой поганый и в сраку свою грязную:))), с европидорами и гомосакскми :)))))) тьФу!!! – яка гЫдота!

рубль
рубль
1 год назад

уточню: нас, рюССких пидорасов!!! Только вот незадача: сосет русня, а люди рыгают:)((((((

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x