Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Справа розбазарювання земель Ізмаїльського лісгоспу: екс-голову Кілійської РДА підозрюють в черговому факті зловживання службовим становищем

0 коментарів 32724 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській обласній прокуратурі розповіли нові подробиці махінацій з виділенням землі колишнім головою Кілійської районної державної адміністрації, якого підозрюють у зловживанні владою. Злочинні дії ексголови спричинили тяжкі наслідки державним інтересам та були кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Наразі правоохоронцями встановлені додаткові епізоди злочинної діяльності місцевої влади по масштабному розкраданню земель лісгоспу.


За даними прокуратури, експосадовець передав 3 земельних ділянки загальною площею 0,3 га у приватну власність для індивідуального дачного будівництва із земель, які перебувають у постійному користуванні ДП «Ізмаїльське лісове господарство», на узбережжі Чорного моря. Ці землі лісогосподарського призначення одночасно є територією Дунайського біосферного заповідника.

Як з’ясувалося, проєкти землеустрою на земельні ділянки не розроблялись, при цьому, дві ділянки підозрюваний передав своєму батьку та рідній тітці. Ще одну – дружині кадастрового реєстратора, який вносив несанкціоновані зміни до Державного земельного кадастру стосовно вказаних земель. Наразі реєстратора вже притягнуто до кримінальної відповідальності за вказаний злочин.

Внаслідок таких протиправних дій ексголови державі завдано шкоду на понад 860 тис гривень.

Нагадаємо, у червні поточного року за підозрою у “розбазарюванні” земель Дунайського біосферного заповідника під дачі для родичів та знайомих був затриманий екс-голова Кілійської РДА В’ячеслав Семенюк. Він був призначений головою Кілійської райдержадміністрації у січні 2020 року та звільнений у березні 2021 у зв’язку з реорганізацією адміністративно-територіальних одиниць Одеської області та ліквідацією Кілійського району.

Справа розбазарювання земель Ізмаїльського лісгоспу: екс-голову Кілійської РДА підозрюють в черговому факті зловживання службовим становищем

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x