Шойгу лякає міністрів оборони цивілізованих країн фейком про підготовку України до застосування “брудної бомби”

0 коментарів 18738 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр оборони країни окупанта сергій шойгу зателефонував міністрам оборони Франції, Туреччини та Великої Британії. Під час цих телефонних розмов він звинуватив Україну у тому, що та прагне ескалації, і розповідав про “брудну бомбу” або малопотужну ядерну зброю, яку Україна нібито має використати для провокацій. Як показує практика, такі пропагандистські прийоми у рф вигадують, щоб виправдовувати свої подальші злочини, заплановані військовим командуванням.


Як повідомляє російське міноборони, вчора шойгу провів телефонні перемовини з Себастьяном Лекорню (Франція), Хулусі Акаром (Туреччина) та Беном Воллесом (Велика Британія). Цим очільникам оборонних відомств він розповів про свою “занепокоєність щодо ймовірних провокацій з боку України із застосуванням “брудної бомби”.

Довідково: “Брудна бомба” також відома як РРП – радіологічний розсіюючий пристрій – це, по суті, зброя, яка поєднує в собі звичайну вибухівку та радіоактивний матеріал. Призначена передусім для забруднення території навколо зони вибуху.

Важливо наголосити, що росія часто звинувачує Україну в певних діях, які сама вчиняє. У такий спосіб рф намагається виправдати власні терористичні злочини.

Прикладом цього є провокації на Запорізькій АЕС, обстріли з боку росії окупованих територій України, а також теракт в колонії в Оленівці. Крім того, росія постійно звинувачувала Київ у прагненні застосувати хімічну зброю.

Реакція світу – Велика Британія 

Бен Воллес сказав Шойгу, що Велика Британія разом з широкою міжнародною спільнотою підтримує Україну та бажання деескалувати конфлікт. Крім цього, як зазначив британський міністр, Україна та Росія повинні шукати вирішення війни, і Велика Британія готова допомогти.

“Міністр Шойгу стверджував, що Україна планує дії за сприяння західних країн, включаючи Велику Британію, для ескалації конфлікту в Україні. Міністр оборони спростував ці заяви та попередив, що такі звинувачення не повинні використовуватися як привід для більшої ескалації”, – написали у міноборони Великої Британії.

Туреччина 

У міноборони Туреччини розповіли, що Хулусі Акар і Шойгу “обмінялися інформацією і думками про необхідність бути обережними й пильними щодо провокацій, які можуть погіршити безпекову ситуацію в регіоні”. Зазначили, що Туреччина готова стати майданчиком для переговорів між Росією та України для завершення війни.

Франція

Шойгу говорив із французьким міністром Себастьєном Лекорню. Йому він також сказав, що Україна начебто хоче застосувати “брудну бомбу”. Лекорню зазначив, що хоче невдовзі зателефонувати міністру оборони України Олексію Резнікову.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x