Середня температура буде трохи вищою за норму: в Укргідрометцентрі спрогнозували, якою буде прийдешня зима

0 коментарів 19791 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Укргідрометцентрі проаналізували дані метеорологічних спостережень, накопичених за роки спостережень, для визначення ймовірного сценарію розвитку погодних умов узимку. Зима 2022-2023 років в Україні буде в середньому теплішою за попередні.


Як повідомляє пресслужба Укргідрометцентру, під час аналізу було встановлено, що останні 30 років на території України перехід середньої добової температури через +8 градусів у бік зниження (початок опалювального періоду) навіть у північних регіонах України відбувається в третій декаді жовтня, в інших регіонах України на початку листопада і пізніше. Середня температура зимового періоду (особливо січня та лютого) підвищилася на 2,0-2,5 градуса, а також суттєво скоротилася тривалість зимового періоду з температурою нижче нуля градусів.

Загалом сума від’ємних температур протягом зимового періоду скоротилася майже вдвічі, і кожну зиму фіксується велика кількість температурних рекордів щодо високих температур за весь період метеорологічних спостережень.

Водночас перехід середньої добової температури навесні через +8 градусів у бік підвищення (закінчення опалювального періоду) відбувається в першій декаді квітня і раніше.

“На основі вищенаведеного аналізу можна зробити такі висновки про майбутню зиму 2022-2023 рр.: середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2 градуси вища за норму, розраховану за період 1991-2020 рр.; імовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25…-30 градусів в Україні дуже низька, переважно можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15…-20 градусів, на північному сході країни до -26 градусів”, – зазначено в заяві Укргідрометцентру.

Наголошується також, що перенесення початку опалювального періоду на пізніші терміни та його закінчення на більш ранні терміни є обґрунтованим і підтверджується метеорологічними розрахунками.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x