Відновлення туристично-рекреаційної діяльності Бессарабії – наукова спільнота долучається

0 коментарів 23814 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Попри активні воєнні дії на території нашої країни, туристичний бізнес у Бессарабії потрохи запускається. Місцеві туроператори і турагентства на протязі весни і літа не зупиняли своєї роботи, пропонуючи тури за кордон, а останнім часом – відновили популярні туристичні маршрути по локаціям Бессарабії (еко-тури, історичні екскурсії, дегустації крафтових місцевих сирів та вин). Підтримує цей процес і наукова спільнота, повідомляє ІА “Бессарабія INFORM”.


Так, 29 вересня у місті Болград запланована науково-практична конференція «Туристично-рекреаційна діяльність в Українській Бессарабії: перспективи розвитку в сучасних умовах». Мета заходу – обговорення стратегічних пріоритетів та проектних ініціатив розвитку туризму і рекреації в Українському Придунавʹї.

Про основні теми, запропоновані для обговорення, розказав завідувач кафедри історії та методики її навчання Ізмаїльського державного гуманітарного університету Іван Татарінов.

Він повідомив, що ключовим питанням конференції стане “Туризм та рекреація в Українській Бессарабії: виклики за умов військового та поствійськового стану”. Учасники також матимуть змогу підняти питання ресурсів розвитку туризму та рекреацій в південно-західній частині Одещини, а також нових економічних моделей розвитку туристично-рекреаційного господарства регіону. Окрема увага буде приділена перспективам розвитку міжнародного туризму як вагомого чинника підвищення конкурентоздатності регіонального малого бізнесу. На порядку денному стоїть також тема практичних кейсів розвитку туризму та рекреації в українській Бессарабії.

Зазначимо, що конференція буде проведена за підтримки відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради, Ізмаїльського державного гуманітарного університету, туристичної мережі «Дорога вина та смаку Української Бессарабії» і Фонду підтримки підприємництва у Болградському районі.

Свої пропозиції та підтвердження участі у тематичній конференції можна подати на електронну адресу: izmayil@ukr.net.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x