Віддала ліжечко “нужденним”, після чого знайшла його в продажу – мешканка Кілії стала жертвою афериста

1 коментар 74682 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканка Кілії Галина зіткнулася з ситуацією, яка навчила її більш ретельно придивлятися до людей. Нещодавно вона розмістила оголошення у Facebook про те, що готова безкоштовно віддати дитяче ліжечко нужденним. Фото додавалося. Вона і подумати не могла, що цією пропозицією скористається непорядна людина для особистого збагачення. 


Про цю історію журналіст “Бессарабії INFORM” випадково дізнався з коментарів у міській групі. Постраждала написала слова підтримки людині, яка віддавала безкоштовно дитячі речі та зазначила:

“Дякую, що робите людям добро. Ми також віддали дитяче ліжечко з матрасиком за шоколадку, а на наступний день воно продавалося за 1500…”, – поділилась Галина. “БІ” запитала у неї подробиці.

Як виявилось, на оголошення про ліжечко відгукнувся чоловік, який дуже жалібно запевнив, що воно вкрай необхідне. Домовилися, що увечері забере чисто символічно за шоколадку. Продовж дня Галині телефонувало ще багато охочих, яким вона відмовляла через свою обіцянку. І от дійсно: ввечері приїхав молодий чоловік (зазначимо, що не на дешевому авто), поспішно забрав ліжечко, дав шоколадку, але навіть нормально не подякував. Наостанок Галина запитала: “А хто у вас – хлопчик чи дівчинка?“. “Хлопчик“, – відповів він якось невпевнено. “Шкода, в мене багато дитячих речей ще є для дівчинки, могла б віддати“, – додала жінка. Клієнт змовчав і поїхав. Поведінка одразу здалася родині якоюсь дивною. Один з членів сім’ї зазначив: не здивуюся, якщо вона десь у продажі опиниться.

Так і сталося. Менш ніж через добу у тому ж Facebook з’явилося оголошення про продаж ліжечка за 1500 грн, але без фото товару. В особі продавця член сім’ї Галини впізнав “нужденного”, який до них приїжджав.

Віддала ліжечко "нужденним", після чого знайшла його в продажу - мешканка Кілії стала жертвою афериста

Вирішили вчинити перевірку, тому що принципово хотіли провчити брехуна. Зателефонували йому з іншого номеру і поцікавилися параметрами товару. Коли отримали на своє прохання фото, обомліли – продавець скинув ту ж фотографію, яка була у їхньому оголошенні. Постраждалі зробили вигляд, що зацікавилися, домовилися з автором оголошення про зустріч. Трохи схитрили задля маскування і несподівано з’явилися перед ним. Звичайно, хлопець зовсім не очікував побачити клієнтами своїх доброчинців…

Ліжечко аферист повернув, але так і не зрозумів, що саме не так він зробив… Хоча йому пояснили.

А люлька все ж таки дісталася порядній сім’ї з маленькою дитиною, яка також дзвонила за оголошенням.

Мабуть, ця історія має чогось навчити, в першу чергу, любителів наживитися за чужий рахунок, тому що завжди є варіант викриття. А, по-друге, людей, які роблять добрі справи – робити їх саме для тих, хто того заслуговує.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дмитрий
Дмитрий
1 год назад

Я в городе как раз проходил и была воспитательная беседа с парнем,чуть не влез защитить,но меня отговорили,и хорошо что так,а так бы сам добавил за такое,это черт кукурузный

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x