У Білгороді-Дністровському планують об’єднати міську та районну лікарні: хто виграє від злиття медзакладів

0 коментарів 33912 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В ході робочої поїздки на Одещину Білгород-Дністровський відвідав заступник міністра охорони здоров‘я України Олексій Яременко, який ознайомився з роботою міської та районної лікарень. Під час підсумкової наради з посадовцями, яка пройшла у стінах Білгород-Дністровської районної адміністрації, було презентовано мережу медичних закладів, а також затверджено механізм об’єднання КНП “Білгород-Дністровська багатопрофільна лікарня” та КНП “Білгород-Дністровська центральна районна лікарня” з метою створення кластерної лікарні. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я Одеської ОВА.


У нараді, яка пройшла під головуванням заступника міністра охорони здоров’я України Олексія Яременка, взяли участь: керівник Департаменту охорони здоров’я ООВА Наталія Одарій-Захар’єва, а також голова Білгород-Дністровської районної адміністрації Василь Самокиш, голова районної ради Григорій Мельниченко, міський голова Віталій Граждан, керівники закладів охорони здоров’я.
За словами заступника міністра охорони здоров’я, об’єднавши потужності лікарень, фахівці очікують отримати гарний результат в підвищенні спроможності. Адже в деяких громадах на одній території працюють два фактично однакові медичні заклади, які пропонують населенню однакові послуги. Це призводить до дублювання функцій та непродуктивної конкуренції лікарень. Натомість об’єднаний медичний заклад стане більш фінансово спроможним та може суттєво покращити якість послуг для пацієнта.
«Для успішної реалізації наступного етапу медреформи надважлива співпраця між громадами, які є власниками медичних закладів, важлива консолідація ресурсів, фахівців, обладнання й коштів Національної служби здоров’я України, – зазначив Олексій Яременко в ході обговорення проекту.
«Це рішення є доцільним, бо у результаті такого об’єднання виграють не лише медичні заклади, а й пацієнти, які будуть забезпечені якісною, безоплатною та доступною медичною допомогою», — додала під час свого виступу директор Департаменту охорони здоров’я ООВА Наталія Одарій-Захар‘єва.
За словами заступника міністра охорони здоров’я, лікарня, яка буде визначена кластерною, обслуговуватиме не лише громаду, у якій розташована, а й увесь кластер. Тому всі потужності медзакладу, фахівці та маршрути пацієнта мають бути розраховані як мінімум на 150 тисяч населення.

При чому про скорочення кадрів серед медиків мова ні в якому разі не йде, мета проекту доцільне злиття двух лікарень з метою створення кластерною лікарні для покращення надання медичних послуг населенню.

У Білгороді-Дністровському планують об'єднати міську та районну лікарні: хто виграє від злиття медзакладів
У Білгороді-Дністровському планують об'єднати міську та районну лікарні: хто виграє від злиття медзакладів
У Білгороді-Дністровському планують об'єднати міську та районну лікарні: хто виграє від злиття медзакладів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x