Справа одного з організаторів масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року – екс-заступника керівника обласної міліції Фучеджі – тільки зараз передана до суду

2 коментаря 21411 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Державне бюро розслідувань повідомило, що скерувало до суду обвинувальний акт щодо одного з організаторів масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року – колишнього заступника керівника ГУМВС України в Одеській області – начальника міліції громадської безпеки Дмитра Фучеджі.


Згідно з оприлюдненою ДБР інформацією, встановлено, що високопосадовець керував представниками громадського руху «Антимайдан», які 2 травня 2014 року у центральній частині міста Одеси влаштували масові заворушення, вчиняли насильство, погроми, знищували майно. Їх дії призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Крім того, 4 травня 2014 року через умисну бездіяльність Дмитра Фучеджі, якого після безладів в місті призначили виконувачем обов’язків начальника ГУМВС України в Одеській області, антимайданівці захопили будівлю управління міліції та звільнили 63 своїх прибічників. При цьому Фучеджі віддав усний наказ відкрити камери ІТТ Одеського міського управління та звільнити затриманих.

“Підкреслимо, матеріалами досудового розслідування повністю спростована версія подій 2 травня 2014 року в м. Одесі, озвучена 5 травня 2021 року самим Дмитром Фучеджі на неформальному заході за участі членів Радбезу ООН, організованого делегацією рф. Його версія подій постійно поширювалась та підтримувалась представниками держави-агресора, а також розповсюджувалась у всіх проросійських ЗМІ, з метою формування у всього цивілізованого світу хибного уявлення про трагічні події травня 2014 року у місті Одесі та просування власних пропагандистських наративів у міжнародних установах та організаціях як таких, що начебто заслуховувалися на засіданні Ради Безпеки ООН під цинічною назвою: “Одеса 7 років після: неонацизм і насильницький націоналізм як чинники конфлікту в Україні”, – прокоментували в ДБР.

Дмитро Фучеджі обвинувачується в організації масових заворушень, зловживанні службовим становищем, пособництві захопленню будівлі органу державної влади та у впливі на працівника правоохоронного органу з метою добитися прийняття незаконного рішення у 2014 році (ч. 2 ст. 294; ч. 2 ст. 364; ст. 341; ч. 2 ст. 343 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

За даними слідства, у травні 2014 року Фучеджі втік до так званої Придністровської Молдавської Республіки, звідки переїхав на постійне місце проживання до російської федерації. У 2017 році він отримав російське громадянство.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

если обещал наказать – рогуль-муйданяторов, виновных в этой трагедии, то не сомневайтесь, рога отшибут и копыта им, будут отбивать ломами. Причём, пиZдить рогулье будут в пятак, для отрывания этим чертям копыт!:)))

рубль
рубль
1 год назад

Мне же обещал Фучуджи, что буду сосать писюны – вот и сосу, а вы думали…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x