У повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення 9 ворожих літаків на військовому аеродромі у Криму

0 коментарів 21870 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Командування повітряних сил ЗСУ 10 серпня повідомило про знищення дев’яти ворожих літаків у тимчасово окупованому Криму. Про це Командування написало на своїй сторінці у Facebook.


“САКИ! Мінус дев’ять літаків окупантів“, – йдеться у повідомленні.

Варто додати, що за словами речника командування Повітряних сил Юрія Ігната, Саки – це військовий аеродром, де окупанти зберігали літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

“З цього аеродрому постійно, щодоби злітали літаки окупантів. Вони перебувають в небі довкола України фактично цілодобово. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють в Чорному морі постійно, змінюють лише літаки та екіпажі. Виведення з ладу аеродрому – це добре, а якщо там було знищено ще з десяток літаків — це взагалі маленька перемога”, – сказав Ігнат.

Як повідомив Ігнат, протягом останніх трьох місяців російські літаки не залітали у радіус дії української системи ППО, але мали на собі протирадіолокаційні ракети. Також за його інформацією, у Криму є ще близько п’яти аеродромів, подібних до Саки.

“За вибухом, які ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад їхніх боєприпасів – склад авіаційного озброєння, тому що була серйозна детонація, значить склад таки було уражено. Уражено літаки Су-34, Су-24, можливо, вертольоти”, – сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, 9 серпня на одному з військових аеродромів окупованого Криму “Саки”, який РФ використовує для ударів по Україні, що розташований у Новофедорівці, пролунала серія потужних вибухів. 

Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі “Саки” виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства РФ заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x