Російські війська стріляли у бік Запорізької АЕС — Енергоатом

6 коментарів 39663 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські війська у тимчасово окупованому Енергодарі на Запоріжжі влаштували чергову провокацію: стріляли у бік Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив Енероатом.


«Сьогодні, 5 серпня, російські військові знову вдалися до провокацій. Внаслідок їхнього обстрілу о 14.30 зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчику ЗАЕС. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС — Запорізька ТЕС. Незважаючи на провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати і видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їхньої пропускної спроможності було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції», — йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

Також міський голова Енергодара Дмитро Орлов закликав мешканців бути обережними і остерігатися провокацій:

«Зі сторони Запорізької АЕС в напрямку житлових кварталів Енергодара відбуваються обстріли. Чути вибухи. Різниця між вильотом та прильотом становить всього близько 3 секунд. В більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет».

Відмітимо, що голова Міжнародного агентства з ядерної енергетики (МАГАТЕ) заявив, що ситуація на захопленій Росією у березні Запорізької АЕС “цілком вийшла з-під контролю”. За словами Рафаеля Гроссі, електростанція працює з порушеннями, МАГАТЕ не має зв’язку з її співробітниками і не може оперативно перевіряти обстановку на ній, а проблеми з постачанням витратних матеріалів збільшують ризик збоїв у роботі АЕС.

“Усі принципи безпечної роботи АЕС порушені, – заявив Гроссі у середу. – Ризики дуже серйозні, ситуація вкрай небезпечна”.

“Я благаю як міжнародний соціальний працівник, як голова міжнародної організації, я дуже прошу обидві сторони санкціонувати (наш) візит”, – наголосив він.

Гроссі наполягає на відвідуванні АЕС інспекторами МАГАТЕ, а встановлена ​​Росією окупаційна влада каже, що готова співпрацювати. Але у минулому проти візитів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС виступав український “Енергоатом”, стверджуючи, що вони легітимізують захоплення АЕС Росією.

guest

6 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

:))))))))))

Синдбад
Синдбад
1 год назад

Ну не дразни меня, брат 🙁 🙁 🙁 , дай же мне его, етот рубль, опять цел день писюны ловил беz наградыыыы….

подлива голимая
подлива голимая
1 год назад

Опять, двадцать пять. Про:- «сами – себя», мы уже восемь лет слушаем.

Синдбада подлива голимая рублевая
Синдбада подлива голимая рублевая
1 год назад

И про мусоровоз без крыши в Донецке, но с минометным расчетом в кузове, “работающим” по другим районам города – тоже бред, святые братья бы НИКОГДА так не сделали…

Синдбад
Синдбад
1 год назад

Дима ! К врачу бегом! Опять у тебя приступ шизофрении!

Синдбад
Синдбад
1 год назад

Ладно, нету тут никакого Димы, эт мое второе ,,Я,, опять раzбушевалось. Мне в гей-клубе ,,Профсоюз шкварчавшей ваты,, сказали, что это муза ко мне приходит и пишет за меня чуть более грамотно, но знакомый поп московского патриархата лишь понимающе качал головой – у них все такие, ну, с ,,квартирантами,, в душе…

6
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x