рф готується відключити Запорізьку АЕС від енергосистеми України

0 коментарів 17793 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росія готується найближчим часом відключити Запорізьку АЕС від енергосистеми України. Про це повідомили у пресслужбі Енергоатому у Telegram, пише НВ.


«Є інформація, що російські окупаційні сили найближчим часом планують зупинити енергоблоки та відключити їх від ліній зв’язку видачі потужності до української енергосистеми», — зазначили у компанії.

Там уточнили, що наразі російські окупанти шукають постачальників палива для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива.

В Енергоатомі також наголосили, що 19 серпня на майданчик ЗАЕС пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків.

Найбільшу атомну електростанцію в Європі, Запорізьку АЕС, захопили російські окупанти після боїв в Енергодарі 4 березня. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російським обстрілом у кількох місцях, а працівники станції опинилися в полоні.

Кремль використовує Запорізьку АЕС для прикриття своєї військової техніки, оскільки ЗСУ не можуть відкрити вогонь у відповідь в районі електростанції, а також для тиску на Україну та світ, погрожуючи ядерною катастрофою.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x