Новий пакет військової допомоги для України передала Іспанія

0 коментарів 23787 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Іспанія на День незалежності підготувала для України новий пакет військової допомоги, який включає засоби ППО та броньовану техніку. Про це повідомляє El Pais.


Мадрид виділив для України повну батарею протиповітряної оборони, 20 броньованих машин та 75 палет із боєприпасами для польової артилерії. За даними Міноборони Іспанія, українська сторона вже отримала бронемобілі та снаряди.

Європейська країна виділила 1000 тонн дизеля вартістю близько 2,5 млн євро.

Іспанія підготує ще 30 тисяч комплектів зимової військової форми, 15,6 тисячі курток, 15 тисяч костюмів та кілька тисяч одиниць додаткового одягу. Амуніція прибуде в Україну вже в вересні.

Також Іспанія буде навчати українських військових роботі зенітної батареї і проведе навчання для Повітряних сил у “країні-союзниці”.

У ЗМІ зазначили, що про нову партію військової допомоги стало відомо після різких коментарів посла України в Іспанії Сергія Погорельцева. Він наголосив, що останній пакет Мадрид надавав ще у травні.

Пізніше Погорельцев подякував іспанській владі за допомогу і заявив, що найбільше Київ цікавить постачання 155-міліметровихгаубиць і 122-міліметрових мінометів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x