МЗС анульовало диппаспорти 225 народним депутатам

0 коментарів 33615 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, оскільки документи не було вчасно повернуто на зберігання, хоча відомство неодноразово просило про це.


У міністерстві пояснили, що дипломатичні паспорти видаються народним депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на коментар від МЗС України.

“За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу.Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані”, – йдеться в заяві міністерства.

“Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання”, – додали там.

В зовнішньополітичному відомстві також пояснили, що після повернення із відрядження нардепи протягом 10 днів в повинні повернути диппаспорти до МЗС на зберігання. За жодних обставин ці документи не можуть використовуватися для приватних поїздок.

Водночас в МЗС запевнили, що невідкладно видадуть диппаспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної Ради.

Зазначимо, що серед тих, кому анулювали документ, перший віце-спікер ВР Олександр Корнієнко, віце-спікер Олена Кондратюк, голова фракції СН Давид Арахамія і голова партії СН Олена Шуляк.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x