Американський аналітик назвав п’ять сценаріїв, при яких США воюватимуть проти Росії

0 коментарів 24570 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сполучені Штати Америки можуть безпосередньо взяти участь у війні з Росією на боці США. Такий сценарій розвитку подій залежить від того, як далі розвиватимуться події. Про це повідомляє Foreign Affairs з посиланням на заяву професора політології університету Чикаго Джона Міршаймера.


Перший і найімовірніший сценарій, на думку політолога, є той, якщо “українська армія почне руйнуватися”, і Росія досягне перемоги в Україні.

“У цьому випадку, враховуючи глибоку відданість адміністрації Байдена запобіганню такому результату, Сполучені Штати можуть спробувати переламати ситуацію, безпосередньо беручи участь у бойових діях”, – вважає Міршаймер.

Другим сценарієм, за його словами, може стати те, якщо ця війна не закінчиться протягом року.

Третій сценарій – США можуть ввести сухопутні війська для допомоги Україні.

Четвертий сценарій – США вирішать змінити ситуацію, почавши брати участь у бойових діях.

П’ятий сценарій, на думку Міршаймера, є “навмисна ескалація”, що нібито США проти своєї волі втягується у війну за несподіваним розвитком подій, що “розгортається висхідною спіраллю”.

Нагадаємо, на тлі шантажу окупантів навколо захопленої Запорізької АЕС, депутати у Великобританії і США запропонували, якщо росіяни наважаться на удар по станції, то це стане потенційним нападом НАТО на РФ (активацією 5-ї статті Альянсу).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x