ЗСУ завдали значних втрат окупантам на Донецькому напрямку – Генштаб

0 коментарів 24921 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Донецькому напрямку українські захисники завдали окупантам значних втрат, коли вони намагалися просунутися у напрямках Григорівки, Спірного та Івано-Даріївки. Ворог безладно відступив. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.


На Волинському та Поліському напрямках істотних змін у діяльності ЗС Білорусі не спостерігається. Завершується ротація підрозділів, які задіяні у прикритті ділянки білорусько-українського кордону.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню з території РФ Миколаївку Чернігівської області та Заруцьке, Журавку, Білопілля, Іскрисківщину, Миропілля, Есмань та Волківку Сумської області.

На Харківському напрямку ворог продовжив обстрілювати з артилерії населені пункти в районах на північ, схід та південний схід від Харкова.

Здійснював невдалі спроби ведення наступальних дій у напрямках сіл Уди та Гусарівка. Поблизу останнього завдав авіаційного удару.

На Слов’янському напрямку противник обстрілював зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Дібровне, Новомиколаївка, Велика Комишуваха, Долина, Чепіль, Семиланне, Грушеваха, Адамівка, Барвінкове, Богородичне, Архангелівка та Нова Дмитрівка.

Ворожа спроба розвідки боєм у напрямку Дмитрівки завершилася невдало. Окупанти із втратами відійшли.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на спробах просування у бік Сіверська та Бахмута.

Ворог здійснював артилерійські обстріли поблизу Краматорська, Райгородка, Донецького, Верхньокам’янського, Спірного, Стародубівки, Сіверська, Дронівки та Івано-Даріївки. Наніс авіаудар неподалік Верхньокам’янського.

Українські воїни завдали окупантам значних втрат, коли вони намагалися просунутися у напрямках Григорівки, Спірного та Івано-Даріївки. Ворог безладно відступив.

На Бахмутському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Бахмут, Новолуганське, Покровське, Вершина, Весела Долина, Яковлівка, Берестове та Зайцеве. Завдали авіаційних ударів біля Вуглегірської ТЕС, Покровського, Майорська, Торецька, Берестового та Вершини.

Ворог вів штурмові дії у напрямку Покровського, має частковий успіх, закріплюється на південній околиці населеного пункту.

Спроби противника просунутися у напрямах Берестового, Білогорівки, Вершини та території Вуглегірської ТЕС не мали успіху.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснив обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Володимирівка, Авдіївка, Пречистівка, Новомихайлівка, Павлівка, Вугледар, Мар’їнка, Тоненьке, Велика Михайлівка, Січневе, Кам’янське, Чарівне, Малі Щербаки, Новоандріївка і Новопіль.

Завдав авіаудару недалеко від Кам’янки.

На Південнобузькому напрямку ситуація істотних змін не зазнала. Тривають обопільні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, а також танків уздовж усієї лінії зіткнення.

“Противник продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Тривають вибухи складів боєприпасів ворога. Фіксується збільшення випадків дезертирства російських окупантів, які у будь-який спосіб намагаються потрапити на територію Росії”, – йдеться у повідомленні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x