Везли 10 тисяч тонн борошна: Ліван заарештував судно, яке може перевозити крадене українське зерно

0 коментарів 29862 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ліван наклав арешт судно, завантажене ячмінним і пшеничним борошном, на час розслідування щодо походження вантажу, яке могло бути вкрадене російськими окупантами в Україні. Про це пише Bloomberg з посиланням на ліванського генпрокурора Гассана Уейдата.


Посольство України в Бейруті повідомило, що судно було завантажено у Феодосії в окупованому Росією українському Криму, і що вантаж походить із окупованих Росією територій на Запоріжжі та Херсонщині.

Вантажне судно Laodicea прибуло до Тріполі на півночі Лівану 27 липня, згідно з даними відстеження суден. Воно перебуватиме під арештом, поки Ліван проводить розслідування походження вантажу, сказав Уейдат у коментарі Bloomberg.

Згідно з європейською базою даних Equasis, зареєстрованим власником судна є Syria Mar Shipping Ltd. У 2015 році США наклали санкції і на цю компанію, і на судно через зв’язок із сирійським урядом Башара Асада.

Як повідомляє Arab News з посиланням на посольство України в Лівані, на судні було борошна вагою 10 тисяч тонн. У коментарі виданню оператор судна, турецька трейдингова компанія Loyal Agro заявила, що воно нібито прямувало до Сирії, проте зупинилося у Лівані, аби відвантажити 5 тисяч тонн борошна.

Раніше Ліван імпортував більшу частину своєї пшениці з України, але поставки зупинилися через вторгнення Росії та блокаду основних чорноморських портів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x