Українського рису в цьому році не буде – Чернявський

1 коментар 51570 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Війна повністю заблокувала вирощування в Україні білого золота – рису. Як відомо, після окупації Криму, площі під цю культуру залишилися лише в Херсонській області, яка зараз теж є окупованою, та в Кілійській громаді. На щастя, ворог не ступав на землю Бессарабії, але ризики і дуже велика вартість добрив, які необхідні для цієї примхливої культури, знизили до мінімуму засів заливних полів. Про це “Бессарабії INFORM” повідомив Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський. 


За його словами, посівна, яка проходила весною, припала на період, коли у фермерів було дуже багато сумнівів. Рис – дуже дорога культура, під неї аграрії часто беруть спеціальні кредити. І, побоюючись залишитися без врожаю і з великими заборгованостями через високу ймовірність знищення полей або неможливість доведення процесу зростання до кінця, фермери відмовилися ризикувати і засадили мінімальну кількість площі, лише щоб отримати насіння на наступний рік.

Зазначимо, від самого початку і майже до збору примхливий рис має постійно знаходитися під шаром води. Протягом сезону у спеціальних чеках, де росте культура, фермери то підвищують, то понижують рівень. При цьому, якщо є хоча б невелике відхилення від норми, врожай може загинути.

“Нажаль, українського рису цьогоріч не буде”, – констатував голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський і висловив надію, що вже через рік біле золото знову буде рости на нашій, українській, землі – і в Кілії, і на Херсонщині, і в Криму.

Також він додав, що землі, де мав рости рис, не простоюють. Їх засіяли іншими культурами, які провокують менші розтрати.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Синдбад
Синдбад
1 год назад

Вы нам гречку наваливайте, xаxлы негодные!!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x