США працюють з Україною над “планом Б” з розблокування експорту зерна після ударів Росії по Одесі

0 коментарів 21573 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сполучені Штати працюють з Україною над “планом Б” з розблокування експорту зерна після ударів Росії по Одесі. Про це пише CNN з посиланням на Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


“План Б включає в себе автомобільний, залізничний і річковий транспорт, а також відправку барж і налаштування залізничних систем, щоб вони краще відповідали європейським, щоб експорт міг рухатися швидше”, — відповіли В USAID.

У США відзначили, що треба враховувати різні непередбачувані обставини, бо Путіну довіряти не можна.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі було підписано угоду про розблокування трьох українських портів для вивезення на експорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписали окремі однакові угоди з ООН і Туреччиною.

Згідно з угодою терміном дії 120 днів з можливістю продовження, контроль за портами “Одеса”, “Чорноморськ” і “Південний” повністю залишається за українською стороною. Судна мають пересуватися по схваленому сторонами маршруту без військового супроводу, однак передбачений огляд суден, які йдуть в Україну, на предмет наявності озброєння.

Вже наступного дня після підписання Угоди російські війська атакували Одесу чотирма ракетами. В результаті обстрілу є поранені, пошкоджена інфраструктура Одеського морського торгового порту. Коли російські ракети атакували порт, там чекало на відправлення зерно, але сховище з зерном не постраждало.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x