Ракетний удар по Одеському порту не вплине на підготовку до запуску експорту зерна з України

0 коментарів 29268 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна продовжить підготовку до запуску експорту агропродукції з українських портів через Чорне море, попри те, що РФ завдала ракетного удару по Одеському порту. Про це заявив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.


“Ми не довіряємо Росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з Росією.

Цей документ не був жестом “доброї волі”, але результатом роботи Збройних сил України, які звільнили острів Зміїний. Що у свою чергу стало можливим завдяки підтримці наших союзників, які надають нам сучасну та ефективну зброю для захисту берегової лінії. Документ було підписано на українських умовах – жодних росіян у територіальних водах України, жодних поступок щодо санкцій”, – написав Кубраков.

“Сьогодні роcія нанесла ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив”, – додав він.

Кубраков зазначив, що ООН та союзники України і партнери сподіваються, що Стамбульська ініціатива зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння.

“Як і завжди – ми довіряємо Військово-Морським Силам, ЗСУ і всім силам оборони, які готові давати відсіч окупантам. Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію РФ. війна не закінчилася, як хтось собі вирішив.

Але так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до “0” позицій – ми не відступимо від своєї цілі – розблокувати морські порти”, – резюмував міністр.

Як повідомлялося раніше, російські війська вдарили ракетами по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Росіяни вдарили по Одеському морському порту саме туди, де зберігалось зерно, заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У пресслужбі Міністерства аграрної політики також повідомили, що в порту було зерно.

Унаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, влучання в сховище зерна не було, заявили в ОК “Південь”.

Російські війська вдарили по порту Одеси наступного дня після підписання зернової угоди – 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

В МЗС України відреагували на удари по Одесі.

Як йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, Україна закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x